“La o lună de la preluarea conducerii Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, e oportun să vă prezint o primă analiză a situației în care ne aflăm și primele decizii pe care le-am luat deja.
Fondul construit al capitalei nu este inventariat, avem foarte puține date despre situația reală a stării construcțiilor din București, iar cadrul legal actual blochează aproape complet orice măsură consistentă pentru reducerea riscului seismic.
Un alt adevăr îngrijorător e că în cazul producerii unui cutremur major în București, numărul victimelor poate depăși 25.000. Bucureștiul este orașul cel mai vulnerabil seismic din Uniunea Europeană, iar eforturile pentru reducerea riscului seismic din ultimii 30 de ani au fost nesemnificative. Trebuie să acceptăm aceste vulnerabilități și să începem să rezolvăm cât se poate de transparent această provocare.” – Edmond Niculușcă
Sa se tina totusi cont ca, orice cutremur mare vine in Bucuresti, sansele ca 80% dintre bucuresteni sa fie blocati pe DN1 inmomentele alea sunt incurajator de mari.